Våra resor

Se våra resor här.

Lars Winnerbäck i Dalhalla

EXTRA KONSERT Lars Winnerbäck i Dalhalla 22/7!

Efter höstens stora arenaturné och nya albumet “Eldtuppen” beger sig Lars Winnerbäck ut i den svenska sommarnatten. 2020 blir det sommarkonserter i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor.

“– Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november.

I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.”

Bandet på Sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).

Kryssning med m/s Cinderella

21-timmars kryssning till Mariehamn med Viking Cinderella.

16/3
Dansband: Streaplers och Sounders
Underhållning från Etagescen: **The Fantastic Four**
På scen framför Fantastic Four den bästa soulmusiken från 50- och 60-talet. Alla som ser dem blir imponerade av de klassiska fingerknäppen, dansstegen och kläderna, som har studerats in i minsta detalj.

16/4
Dansband: Titanix
Underhållning från Etagescen: Svensktoppskalaset
Succéföreställningen SvensktoppsKalaset, Sveriges största Nostalgishow, med Nordens största dansbandsartister står återigen klara för en ny konserthusturné!


Kl. 18.00 avgår kryssningsfartyg M/S Viking Cinderella Stockholm mot Åland och Mariehamn. Vi inkvarterar oss ombord i bekväma 2-bäddshytter med dusch/wc. Insideshytt utan fönster ingår i grundpriset men för en liten slant extra kan ni vakna till havsutsikt.


Buffébordet uppdukat kl. 18.00 för dem som vill förboka middagen med oss.
Sjöfrukosten serveras i buffématsalen mellan kl. 07.00-09.30 (gäller vid förbokning).

Innan ankomst till Stockholm, kl.15.15 finns tid till att besöka taxfree eller varför inte besöka SPA-avdelningen.

Dans, underhållning, exklusiv shopping, fantastisk mat och utsikt över Stockholms skärgård.
Klart du ska följa med!

Stockholmsweekend

Välj mellan en eller två nätter
- bussresa och boende på
Radisson Blu Royal Viking Hotel.

Koppla av och njut på ett av Stockholms finaste hotell, centralt beläget direkt vid Cityerminalen. Kombinera själva er weekend med en eller flera upplevelser. Välj mellan:

* En värsting till syster

* Häxorna i Eastwick 

* Mamma Mia! The party...

* Magnus Uggla - Varning på stan, nu mår kungen i baren illa igen

*Ola Salo - It takes a fool to remain sane

* Pernilla Wahlgren har hybris

* Så som i himmelen

För att boka bussresa och EN hotellnatt på Radisson Blu Royal Viking - ring 0651- 10 000 tonval 2 så hjälper vi er!

Hockeyresa till Monitor ERP Arena

Hockeybussen är redo!

En ny hockeysäsong är här, följ med till Monitor ERP Arena och hejja fram ditt favoritlag!

2020:
25/1 Brynäs – Luleå
1/2   Brynäs – Djurgården
22/2 Brynäs – Frölunda

OH, WHAT A NIGHT

Äntligen återförenas succékvartetten från Jersey Boys!

Fyra av Sveriges främsta musikalartister David Lindgren, Peter Johansson, Robert Rydberg och Bruno Mitsogiannis ger er OH, WHAT A NIGHT! – OUR GREATEST MUSICAL HITS.

Med de allra sto¨rsta hitla°tarna fra°n de musikaler artisterna sja¨lva medverkat i. Vad sägs om hits från bland annat Jersey Boys, Saturday Night Fever, Grease, Mamma Mia!, Hairspray, Jesus Christ Superstar,  Fame, Footloose, Buddy Holly och West Side Story! Denna rutinerade kvartett bjuder publiken på en helkväll med en fullspa¨ckad repertoar.

OH, WHAT A NIGHT! är en produktion i storformat med där dansare och musiker ger fullmatade shownummer under ledning av Marika Willstedt från Så ska det låta.

Svenska Skidspelen i Falun

LÖRDAGEN DEN 8 FEBRUARI
COOP FIS CROSS COUNTRY WORLD CUP 2020 
SPRINT - herrar och damer

Resväg: Hudiksvall - Delsbo - Ljusdal - Bollnäs - Alfta - Falun

Ankomst Falun ca kl 11.00. Hemresan påbörjas kl. 16.30

Program
09.00 Nationalarenan Lugnet och kiosker öppnar. Utställarna öppnar. Bubo hälsar stora och små välkomna vid entrèn.
11.45 Start Prolog Sprint (C) för herrar och damer.
14.15 Start Final Sprint (C) för herrar och damer.
16.00 Prisceremoni för dagens tävlingar.

Dagsresa till Antikmässan

Dagsresa till Antikmässan lördagen den 15/2

Bussresa tur och retur från Ljusdal/Järvsö/Arbrå/Bollnäs till Stockholmsmässan i Älvsjö.

Fynda unika, klassiska och vackra föremål hos utställare med antikviteter, vintage, modern design, konst, kuriosa och byggnadsvård. Här finns experter, föredrag, trendanalytiker och inspirationsutställningar. Antikmässan är en enda stor marknad – allt går att köpa på plats och ta med hem direkt!
Obs! Tänk dock på att skrymmande och tunga fynd inte kan tas med hem på bussen.

Dagsresa till Sy- & Hantverksfestival

Dagsresa till Sy & Hantverksfestival lördagen den 15/2

Bussresa tur och retur från Ljusdal/Järvsö/Arbrå/Bollnäs till Stockholmsmässan i Älvsjö.

Aktiviteter och workshops är en stor och viktig del av Sy- & Hantverksfestivalens framgångsrika koncept. På mässan får du möjlighet att prova nya saker och tekniker, utveckla dina kunskaper och kanske t om dela med dig av dina erfarenheter och lärdomar.
Här finns något för alla!

Röros vintermarknad

Följ med oss på en heldagsutflykt till en vintermarknad med traditioner.

Varje år vallfärdar nära ett hundratal forbondeekipage till den gamla gruvstaden Röros. Ekipagen kommer från alla håll, både från Sverige och Norge. Med en publik på runt 4 000 personer kör forbönderna in sina hästar och slädar in på malmplassa mitt i Röros. Marknaden erbjuder ett stort utbud av knallar, musik och marknadsvimmel.

Tidig morgon beger vi oss av mot Röros och vi beräknas vara framme kl. 11.00. Nu har du dagen fri till egna strövtåg i den historiska atmosfären där du får en känsla av att ha rest tillbaka i tiden.

Missa inte öppningsarrangemanget på Malmplatsen som startar kl. 12.00. 
Förutom de traditionella hantverken kan du nuta av konserter, dans och självklart massor av god mat och dryck.
Passa på att äta på marknaden för det blir inget mat eller fikastopp på hemvägen. Bussen vänder åter hem kl. 16.00.

Jubileumskryssning till Tallinn 23-25/2!

Härjedalingen och Tallink har under många år haft ett lyckat samarbete och det vill vi fira tillsammans med er! 
Res med Härjedalingen till Värtahamnen där Tallinks fartyg Baltic Queen väntar på att ta oss över Östersjön och Estlands huvudstad Tallinn.

Vårt reseprogram för 2020 presenteras och en 40-timmarskryssning till Tallinn med två nätter ombord och en dag i land, en perfekt kombination!

Välkommen ombord!

Grease på turné

Musikalen Grease drar ut på turné!
Den rockiga kärlekshistorien som får varje dansnerv att spritta i kroppen.
När den svenska versionen av Grease sattes upp på Nöjesteatern åkte brylkrämen, skinnjackorna och dansskorna på!

För regin står Staffan Götestam som även gjort den svenska översättning. Staffan som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Koreografen Siân Playsted skapar magiska dansnummer till låtar som Grease is the word, Greased Lightnin, You’re the One That I Want och We Go Together.

I Grease träffar Danny (Anton Hagman) sin Sandy (Caroline Johansson Kuhmunen) i en innerlig sommarromans. Väl tillbaka i skolan visar det sig att Sandy är den nya tjejen i klassen. Danny slits mellan det tuffa killgänget T-birds och känslorna för Sandy. Sandy passar inte in i ramen för det coola tjejgänget Pink Ladies och är därför inte heller en passande flickvän till skolans populäraste kille.
Kommer Sandy att bli accepterad i Pink Ladies? Kommer Danny våga visa sina känslor?
Detta är frågor som alla som sett John Travolta och Olivia Newton Johns berömda steg, vet svaret på. Från film till teaterscen – Grease är en historia som kan upplevas om och om igen!

Dagstur till Trädgårdsmässan i Älvsjö

NORDISKA TRÄDGÅRDAR LÖRDAGEN DEN 28 MARS

Bussresa tur och retur från Ljusdal/Järvsö/Arbrå/Bollnäs till Stockholmsmässan i Älvsjö.
Trädgårdsmässan, Nordiska Trädgårdar, är den största trädgårdsmässan i Norden med omkring 350-400 utställande företag varje år. Här finns inspirationsutställningar och seminarier med experter, trädgårdsprofiler och inspiratörer. Som besökare kan du handla allt till trädgården och få den rådgivning du behöver.

Kryssning med M/S Silja Galaxy - två avgångar!

Underhållning i världsklass - Takida!

Bandet släppte sitt debutalbum "Make You Breathe" år 2006. Redan året därpå kom singeln Halo från det andra albumet Bury The Lies och själva albumet släpptes 16 maj 2007. Skivan sålde platina.
I september 2009 släpptes det tredje albumet "The Darker Instinct". Skivan sålde guld fyra dagar efter att den släpptes.
Nästa studioalbum - The Burning Heart, spelades in under hösten 2010 och våren 2011. Den 12 augusti 2011 gick albumet The Burning Heart direkt in och högst upp i topp på den svenska albumlistan. Efter bara 2 veckor så hade The Burning Heart sålt guld. 

Behöver vi säga något mera?
Häng med!
Rocka, sjung med och njut medan tAKiDA underhåller från scenen!

Välkommen ombord på Silja Galaxy och kryssa under 23 timmar, tur och retur Värtahamnen, Stockholm - Åbo, Finland (ej avstigning).

Solskensön Bornholm

Solskensön, kontrasternas ö, soluppgångensland, den gröna ön – kärt barn har många namn. Det är tack vare havet och klipporna som Bornholms klimat är så milt och har många solskenstimmar. Vi bjuds på en heldagstur till många av sevärdheterna på ön. Lunch ingår på det välkända Gudhjem Rögeri, där vi bjuds på en fantastisk fiskbuffé.

Sommar i Bohuslän och Sandgrund

Tidig morgon börjar vi vår resa ner genom landet och beräknas anlända i Uddevalla under eftermiddagen. Vi bor på hotell Bohusgården Hotell & Konferens där vi har nära till allt vi ska uppleva under våra dagar på västkusten.

Första dagen kommer vi att göra utflykt till vackra Tjörn, där vi gör ett besök på det berömda Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn.
Därefter åker vi vidare till Marstrand och får en guidad tur på Carlstens fästning.

Under vår andra dag får vi lokalguidning på Skaftölandet, som ofta enbart kallas Skaftö ocxh där den populära TV-serien Saltön spelades in.
Vi gör ett besök i Smögen, där vi kan vandra utefter kajerna och kanske köpa färska räkor direkt från fiskebåtarna.

Dag fyra lämnar vi Bohuslän bakom oss och reser norrut mot Dalsland där vi tar en båttur på Dalslands kanal. Turen går från Håverud till Långbron och tar cirka tre timmar. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut mot Värmland och Karlstad där vi stannar för natten och gör ett besök på Galleriet Sandgrund, där den populäre konstnären Lars Lerin har sina målningar.

Tyrolen med Bodensjön och Mainau

Många vackra vyer erbjuds på denna resa till Tyrolen.
Blomsterön Mainau och blommande alpängar liksom höga alptoppar och en båttur på den vackra Bodensjön finns också med. Samtidigt passar vi på att under en eftermiddag uppleva storstaden Berlin och gör även ett historiskt nedslag i Lützen där Sveriges kung Gustav II Adolf stupade under 30-åriga kriget. Vintersport är temat när vi besöker den dubbla OS-staden Innsbruck, Tyrolens huvudstad, dit vi når genom det vackra alplandskapet.

Skagen med kryssning Oslo-Fredrikshamn

Vår tur till Skagen innehåller också en snabbtitt på Oslo och en avkopplande kryssning till Fredrikshamn med goda måltider.
Vår buss tar oss från Fredrikshamn till Skagen, där vi åker med Sandormen längts ut på spetsen av Jylland, besöker Skagens museum, Den tillsandede kirke och Råbjerg Mile. När dagen lider mot sitt slut, åker vi tillbaka till Fredrikshamn och kryssar tillbaka till Oslo över natten. I Oslo gör vi sedan en kort rundtur, där vi bl.a. får se det berömda Operahuset, Akershus fästning, Wigelandsparken och Holmenkollen innan vi beger oss hem mot Svergie igen.

Kryssning till Helsingfors
 Kryssa till Helsingfors!

Välkommen ombord på en 40-timmarskryssning till Helsingfors, du har alltid två nätter ombord och en dag i land. 
Passa på att njuta av god mat, shopping, underhållning och kanske en tur till relaxavdelningen.
På fartygen Silja Symphony och Silja Serenade finns något för alla.

Väl i Helsingfors får du 7 timmar iland till att se och uppleva staden. Finlands huvudstad är en kompakt stad som kan utforskas till fots. Staden är fylld av design, arkitektur, parker, kultur och shoppingmöjligheter. Det händer alltid något i Helsingfors, året runt.

Kryssning till Riga

Kryssa till Riga!

På fartygen Isabelle och Romantika kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och se fram emot underhållning varje kväll. Med en 40-timmars kryssning till Riga får du hela 6 timmar i land till att upptäcka Lettlands huvudstad.

Riga är den mest befolkade staden i Baltikum och ligger på landets västra kust, i en bukt mot Östersjön.
Riga är en mycket vacker stad med en rik historia och ett besök här är väl värt pengarna. I staden finns det mycket att se och göra och det finns ett stort utbud av nöjen, restauranger och nattliv. Här finns helt enkelt något för alla, oavsett vad man har för smak och intressen.

Kommunikationerna i Riga är mycket bra, staden trafikeras av både spårvagn och bussar och att ta en taxi kostar inte speciellt mycket. I centrum ligger dessutom allting inom behändigt promenadavstånd.

Kryssning till Tallinn

Kryssa till Tallinn!

En 40-timmarskryssning till Tallinn med två nätter ombord och en dag i land, en perfekt kombination!

Ät gott, varva ner i relaxavdelningen, njut av underhållning natten lång och shoppa till förmånliga havspriser ombord på Tallink Siljas kryssningsfartyg Baltic Queen eller Victoria I, dessutom få uppleva en dag i Tallinn när ni kommer i hamn.

Tallinn, huvudstaden som är en spännande blandning av gammalt och nytt.
Gamla stan (Vanalinn) i Tallinn är en av de bäst bevarade hansastäderna i världen. Ett stenkast därifrån ligger stadens affärscentrum med moderna skyskrapor och lyxiga hotell, trendiga stadsdelar och stora köpcentra.

Norge med Atlanthavsvägen,Trollstigen och Geirangerfjorden

Följ med oss genom natursköna Norge!
Kliv på bussen, koppla av och njut av storslagen natur.
Under fyra härliga dagar kommer vi bland annat att åka buss längs den norska kusten och via Atlanterhavsveien, en av världens djupaste undervattenstunnlar (250 m under havsytan), slingra oss upp och ner för Trollstigen, njuta av den fantastiska utsikten över Geirangerfjorden och vackra Ottadalen.

Vi reser från Bollnäs via Ljusdal, Kårböle, Ytterhogdal, Åsarna och Östersund. Möjlighet till anslutning från Hede, Vemdalen och Sveg.

Sagorika Värmland

Under tre dagar upplever vi det sagorika Värmland där vi får uppleva massor av natur och kultur. Vi besöker Sandgrund Lars Lerin, konsthallen Sliperiet i Borgvik och Klässbols Linneväveri utanför Arvika. De stora värmländska poeterna och författarna uppmärksammar vi genom besök på Gustaf Frödings minnesgård Alster och Selma Lagerlöfs hem Mårbacka.
Boende två nätter på hotell Scandic Winn i Karlstad.

Gardasjön med Venedig

Fantastiska Italien erbjuder underbara Gardasjön, där vi bor på 4-stjärnigt hotell centralt i Riva del Garda direkt vid stranden av sjön. Ett besök i underbara Venedig inkl. guidad visning och båttur på kanalerna ingår, liksom ett besök på en vingård i Valpolicelladistriktet. En båttur på Gardasjön från alpvärlden i norr till Poslätten i söder ger oss en härlig naturupplevelse.

Fem huvudstäder - en resa

Vi upplever kultur, historia och shopping i fem av Centraleuropas mest kända huvudstäder Berlin, Prag, Bratislava, Budapest och Wien. Avstånden mellan städerna är relativt korta och vi förflyttar oss snabbt mellan städerna.
Vi inkvarterar oss på 4-stjärniga hotell och får guidade rundturer i alla fem städerna.